Cinema ARTA
Inaugurat în 1913, Cinema ARTA este unul dintre cele mai vechi cinematografe din regiune care este încă activ.
După un amplu proces de restaurare și revitalizare inițiat în 2012, ARTA devine un hub cultural semnificativ pentru comunitatea locală, un catalizator pentru industriile creative și sectorul independent.
La Cinema ARTA promovăm evenimente culturale, la care persoane de vârste și cu interese diferite se întâlnesc într-un mediu care încurajează comunicarea, toleranța și înțelegerea. Creăm experiențe culturale care unesc, inspiră și devin semnificative pentru participanți.
Activitățile urmăresc trei direcții principale:
Programul principal dedicat cinematografiei contemporane: filme de artă, filme independente, documentare.
Programul curatoriat de evenimente multidisciplinare, care include concerte, expoziții, ateliere, conferințe.
Programul educațional prin intermediul căruia ne-am propus să creăm un spațiu sigur în care publicul tânăr poate învăța, se poate dezvolta și exprima liber.
Misiunea noastră este promovarea culturii și a diversității, prin interacțiunea dintre forme de artă diferite și oameni. Impactul culturii asupra dezvoltării sociale și urbane fiind esențial, ne propunem să creăm o platformă interdisciplinară care să contribuie la viața socială și culturală a orașului.
Acces gratuit pentru persoanele cu dizabilități.
Adulții cu handicap (dețin certificat de handicap) beneficiază de bilete de intrare la spectacole, muzee, manifestări artistice și sportive. (L448/2006).
Pentru mai multe detalii, regulament și participare la proiecții/spectacole/evenimente vă rugăm să contactați Cinema Arta.
Adresă și Contacte
Adresa
Str. Universității, nr. 3, Cluj-Napoca, Romania
GPS
46.768028396735, 23.590178484392
Atentie: informatiile sunt prezentate in scop informativ. Fundatia Estuar nu poate fi trasa la raspundere pentru corectitudinea informatiilor prezentate.
Localizare
Fundația Estuar, alături de Mental Health Europe și alți parteneri europeni, implementează la nivel regional proiectul Mentality. În România, Estuar a dezvoltat Harta Sănătății Mintale, această platformă interactivă care reunește servicii de sănătate mintală gratuite pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală și pentru persoanele aflate în situații vulnerabile.