Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România – COPAC

În 2006 mai multe organizații de pacienți s-au reunit pentru o consultare cu Ministerul Sănătății. În acel moment, un secretar de stat a recomandat asociațiilor de pacienți să se unească într-o coaliție. Această idee a fost reținută de participanți care au purtat mai multe discuții în acest sens, iar în 18 aprilie 2008 a fost stabilită o întâlnire pentru a pune bazele coaliției.
La acea întâlnire au fost prezenți reprezentanții a 8 asociații de pacienți din România, precum și un avocat care a condus discuțiile pentru a se stabili un statut și a se semna actele necesare înființării organizației. Atunci a fost aleasă prima structură de conducere și au fost stabilite primele acțiuni în coaliție. Astfel a luat naștere asociația Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România – COPAC în 2008, ca organizație ce are ca scop promovarea și protejarea drepturile pacienților cu boli cronice.
De atunci, am încercat să creștem organizația, odată cu mișcarea pacienților, să milităm pentru drepturile pacienților. COPAC reunește în prezent 17 membri, exclusiv organizații neguvernamentale, acoperind o gamă largă de patologii. Scopul coaliției, reunită într-o formulă unică în Europa, este apărarea drepturilor pacienților atunci când sunt încălcate, atunci când se elaborează o lege sau un act normativ care le afectează interesele.

Adresă și Contacte

Adresa

str. Wilhelm Filderman, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Romania

GPS

44.4267846, 26.117636


Atentie: informatiile sunt prezentate in scop informativ. Fundatia Estuar nu poate fi trasa la raspundere pentru corectitudinea informatiilor prezentate. 

Fundația Estuar, alături de Mental Health Europe și alți parteneri europeni, implementează la nivel regional proiectul Mentality. În România, Estuar a dezvoltat Harta Sănătății Mintale, această platformă interactivă care reunește servicii de sănătate mintală gratuite pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală și pentru persoanele aflate în situații vulnerabile.

Lasă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *