Noua Acropolă Cluj-Napoca
Organizație Internațională
Noua Acropolă este o organizație internațională cu caracter filosofic, cultural și social. Aceasta a fost fondată în anul 1957, în Buenos Aires (Argentina), de către istoricul și filosoful Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991).
În momentul de față, Noua Acropolă are filiale în peste cincizeci de țări, pe cinci continente. În Grecia antică, „Acropole” desemna partea cea mai înaltă a orașului. Era locul în care lumea formelor concrete se unea armonios cu lumea invizibilă a ideilor.
Acropola reprezintă un loc simbolic pentru imaginația noastră, care ne sugerează ascensiunea spre punctul cel mai înalt din noi înșine. Considerăm că lumea de azi are nevoie de noi „Acropole”, realizate nu din piatră, ci din ființe umane, „Acropole” ridicate în inima orașelor noastre, în cadrul cărora oamenii să dezvolte o viață interioară elevată, restabilind legături profunde cu ceilalți și cu natura.
Astăzi, Asociația Culturală Noua Acropolă este prezentă în peste cincizeci de țări, reunind mai mult de 15.000 de voluntari, precum și sute de mii de simpatizanți, care se exprimă în peste cincisprezece limbi și reprezintă o gamă largă de confesiuni, origini etnice și moșteniri culturale, ceea ce constituie un admirabil exemplu de conviețuire și înțelegere.
Activitățile organizației: cursuri de filosofie, conferințe, evenimente culturale, activități de voluntariat.
Orar: Luni-Vineri între orele 18.00-21.00
Adresă și Contacte
Adresa
Str. Crișan, nr.37, Cluj-Napoca, Romania
GPS
46.7774753, 23.5871409
Telefon
Atentie: informatiile sunt prezentate in scop informativ. Fundatia Estuar nu poate fi trasa la raspundere pentru corectitudinea informatiilor prezentate.
Localizare
Fundația Estuar, alături de Mental Health Europe și alți parteneri europeni, implementează la nivel regional proiectul Mentality. În România, Estuar a dezvoltat Harta Sănătății Mintale, această platformă interactivă care reunește servicii de sănătate mintală gratuite pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală și pentru persoanele aflate în situații vulnerabile.