Palatul Reduta
Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este o instituție publică de cultură, aflată în serviciul societății. Misiunea instituției este aceea de a păstra, cerceta și valorifica patrimoniul cultural tradițional transilvănean, în vederea promovării identităților culturale și a dialogului cultural, în beneficiul tuturor categoriilor de vizitatori și al comunităților locale.
Clădirea în care se află sediul administrativ al Muzeului Etnografic al Transilvaniei a luat numele principalei săli din incinta edificiului, denumită „Reduta” (de la fr. redoute = sală de dans). Sala „Reduta” a găzduit, în secolul al XIX-lea, nenumărate evenimente importante din istoria politică și culturală a Transilvaniei.
În anul 1957, Muzeului Etnografic la Transilvaniei i-a fost atribuit actualul său sediu, clădirea istorică „Reduta” de pe strada Memorandumului nr. 21, iar începând cu anul 1958 au început lucrările de restaurare a clădirii. Muzeul funcționează în această clădire până astăzi, transformându-se astfel într-unul dintre cele mai importante repere de pe harta culturală a României.
Telefon: 0783 005146.
Adulții cu handicap (dețin certificat de handicap) beneficiază de bilete de intrare la spectacole, muzee, manifestări artistice și sportive. (L448/2006)
Adresă și Contacte
Adresa
Str. Memorandumului nr. 21, Cluj-Napoca, Romania
GPS
46.769343808125, 23.586477070358
Telefon
Atentie: informatiile sunt prezentate in scop informativ. Fundatia Estuar nu poate fi trasa la raspundere pentru corectitudinea informatiilor prezentate.
Localizare
Fundația Estuar, alături de Mental Health Europe și alți parteneri europeni, implementează la nivel regional proiectul Mentality. În România, Estuar a dezvoltat Harta Sănătății Mintale, această platformă interactivă care reunește servicii de sănătate mintală gratuite pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală și pentru persoanele aflate în situații vulnerabile.