Harta Sănătății Mintale
Fundația Estuar, alături de Mental Health Europe și alți parteneri europeni, implementează la nivel regional proiectul Mentality. În România, Estuar a dezvoltat Harta Sănătății Mintale, această platformă interactivă care reunește servicii de sănătate mintală gratuite pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală și pentru persoanele aflate în situații vulnerabile.
Ca instituție artistică dedicată exclusiv activității de concert, Filarmonica clujeană a fost înființată printr-un decret oficial al Consiliului de Miniștri al României în toamna anului 1955, cu numele oficial de „Filarmonica de Stat Cluj”. Trebuie menționat faptul că tradiția activității simfonice în Cluj datează de la începutul secolului al XIX-lea,…
Vezi mai multVă invităm cu bucurie să ne fiți alături într-o călătorie captivantă în lumea fascinantă a ceramicii contemporane. În perioada 11-15 septembrie 2024, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, România, vom organiza cea de-a șaptea ediție a festivalului, unde pasionații de artă și iubitorii de ceramică vor avea ocazia să exploreze și…
Vezi mai multBaza sportivă „La Terenuri” este o investiție din fonduri publice locale, realizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Calitatea vieții locuitorilor unui oraș este puternic legată de accesul pe care îl au la facilități pentru petrecerea timpului liber. Baza Sportivă Gheorgheni le oferă clujenilor atât un spațiu unde copiii lor să se…
Vezi mai multBaza sportivă Gheorgheni este o investiție din fonduri publice, realizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania Națională de Investiții (CNI) Calitatea vieții locuitorilor unui oraș este puternic legată de accesul pe care îl au la facilități pentru petrecerea timpului liber. Baza Sportivă Gheorgheni le oferă clujenilor atât un…
Vezi mai multInaugurat în 1913, Cinema ARTA este unul dintre cele mai vechi cinematografe din regiune care este încă activ. După un amplu proces de restaurare și revitalizare inițiat în 2012, ARTA devine un hub cultural semnificativ pentru comunitatea locală, un catalizator pentru industriile creative și sectorul independent. La Cinema ARTA promovăm…
Vezi mai multSărbătorim 10 ani de când FICT aduce oamenii mai aproape de CARTE. ❤️ Festivalul Internațional de Carte Transilvania ajunge în acest an la cea de-a 10-a ediție, care va avea loc în perioada 25-29 septembrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Anul acesta vom avea 5 zile de festival, iar focusul…
Vezi mai multLa data de 26 ianuarie 2011 fostul cinematograf Republica își schimbă denumirea și primește numele celui mai mare actor pe care l-a dat orașul Cluj-Napoca – Florin Piersic. Autoritățile clujene onorează astfel cariera de 50 de ani a unuia dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori români. Inaugurarea a avut…
Vezi mai mult1792: înfiinţarea primului teatru din Cluj, fiind cel mai vechi teatru permanent de limbă maghiară, care este în măsură să asigure condiții tehnic scenice corespunzătoare genului de operă, având și fosă pentru orchestră. Datorită renumitei soprane Dna Déry-Széppataki Róza, care între anii 1823-1827 se angajează la Cluj, repertoriul inițial se…
Vezi mai multOpera Națională Română din Cluj-Napoca, prima instituție lirică a țării și una dintre cele mai emblematice din Europa, a luat ființă la 18 septembrie 1919, odată cu Teatrul Național clujean și Conservatorul de Muzică. Sub conducerea unor personalități artistice de renume, precum tenorul Constantin Pavel, dirijorul italian Egisto Tango, compozitorul…
Vezi mai multÎn 1997 un grup de artiști și intelectuali iau inițiativa de a fonda în Cluj un centru independent de artă și gândire contemporană. În 1998 dorința devine realitate în spațiul fostei sinagogi de pe malul Someșului, Poale Tzedek, devenită Casa Tranzit. Împlinind în prezent 27 de ani de existență, Casa…
Vezi mai multZilele Clujului este fără doar și poate contextul ideal de a ajuta oamenii să se conecteze și să creeze legături. Festivalul de suflet al clujenilor este unic prin modul în care angrenează întreaga comunitate în variatele activități propuse, iar orașul este plin de zâmbete, emoții și un optimism contagios. Creativ,…
Vezi mai multBiblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" este o componentă importantă a sistemului național de învățământ, fiind, prin excelență, o instituție a formării intelectuale, prin educație, cunoaștere și cercetare. Atât prin profilul enciclopedic, cât și datorită caracterului muzeal și al valorii de patrimoniu a colecțiilor sale, Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" corespunde…
Vezi mai multCentrul Cultural Japonez al Universității Babeș-Bolyai (CCJ-UBB) a fost înființat datorită interesului universității pentru dezvoltarea studiilor nipone și deschiderea lor spre comunitatea largă. În urma strădaniilor și a demersurilor domnului conf. univ. dr. Ioan Alin Nistor, decanul Facultății de Business a UBB, Centrul Cultural Japonez a fost inaugurat în anul…
Vezi mai multCentrul Cultural și Academic Olandez a fost înființat în februarie 2016, cu scopul de a contribui la dezvoltarea dialogului intercultural dintre România și Regatul Țărilor de Jos. Centrul a fost inaugurat în prezența Excelenței Sale, doamna Stella RonnerGrubacic, ambasador al Regatului Țărilor de Jos la București, Excelența Sa domnul Wouter…
Vezi mai multCentrul de Studii Africane (CESTAF) a fost creat ca urmare a cooperării fructuoase între Universitatea Babeș-Bolyai și universități de pe continentul african. Obiectivele generale includ dezvoltarea unei platforme funcționale pentru interacțiuni cu instituții africane, cu cercetători și studenți provenind din state africane, coordonarea unor programe de studiu comune, în domeniile…
Vezi mai multScopul principal al Institutului de Armenologie este de a consolida studiile privind cultura și comunitatea armeană din spațiul transilvănean, românesc și est-european, în paralel cu crearea unei rețele de promovare cultural-academică care să ofere publicului larg o incursiune și un contact permanent cu istoria și cultura armeană. Înființarea Institutului de…
Vezi mai multBritish Council este organizația internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și oportunități educaționale. Oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către educația și creativitatea britanică și stabilește relații durabile între Marea Britanie și alte țări. Face acest lucru din 1938 în România, prin programe în următoarele domenii: educație, limba engleză,…
Vezi mai multInstitutul oferă servicii calificate și expertiză pentru mediul academic, diplomatic, economic, politc și jurnalisic și, de asemenea, pentru publicul larg interesat de lumea turcică. Institutul de Turcologie este singurul institut din România unde sunt studiate istoria, limba, cultura și civilizația, sistemul politco-economic curent, precum și resursele și perspectvele întregii arii…
Vezi mai multÎncă de la înființarea sa, Institutul de iudaistică și Istorie Evreiască „Dr. Moshe Carmilly” a dorit să reînvie studiile iudaice din România. Institutul a fost înființat în anul 1991 în cadrul Departamentului de Istorie Medievală și Istoriografie. La momentul respectiv, a fost considerat un centru academic unic de studii iudaice…
Vezi mai multAflat sub tutela Ministerului pentru afaceri europene și externe (Ministère de l’Europe et des affaires étrangères), Institutul Francez din România (IFR) aparține rețelei culturale franceze în străinătate. Misiunea IFR este promovarea cooperării culturale, lingvistice și universitare, cooperarea cu instituții și cu reprezentanți ai societății civile. Creat în 2012, Institutul are,…
Vezi mai multInstitutul Confucius este o organizație educațională non-profit creată pentru a răspunde nevoilor publicului de învățare a limbii și culturii chineze, pentru a înlesni legăturile cu alte state și pentru a promova dezvoltarea conceptului de multiculturalism. Predarea limbii și culturii chinezești. Institutul Confucius organizează următoarele cursuri: limba chineză, caligrafie și pictură…
Vezi mai multCentrul Clujean pentru Studii Indiene este dedicat cercetării tradițiilor indiene, filosofiilor, limbilor și religiilor care fac din India una dintre cele mai interesante și incitante culturi ale lumii. Centrul are ca obiectiv principal promovarea culturii indiene și o mai bună înțelegere a ei prin programe complete de educație, cercetare și…
Vezi mai multCe este HealthFest? HealthFest este un eveniment GRATUIT dedicat sănătății și bunăstării, care reunește furnizori de servicii și produse medicale, de sănătate și fitness, alături de comunitatea clujeană. Evenimentul promovează un stil de viață sănătos prin activități interactive, prezentări și standuri expoziționale, oferind o platformă pentru informare, networking și descoperirea…
Vezi mai multLumini, camera, acțiune! Movie Nights revine în Iulius Parc pentru cea de-a opta ediție. 🎬 Hai și tu să transformăm împreună serile de vineri în cele mai faine amintiri. Noi venim cu filmele, tu cu gașca de prieteni și împreună facem magie. 🌳🍿 Programul complet al filmelor se regăsește pe…
Vezi mai multCELBLF își propune ca obiective studierea, cercetarea și promovarea literaturii belgiene francofone în România. Centrul dispune de o bibliotecă informatizată cu peste 9000 de titluri (beletristică, lingvistică, artă, istorie, periodice) și de o videotecă specializată (aprox. 100 de casete și DVD-uri). Fondul documentar provine de la Ministerul Comunității franceze din…
Vezi mai multCentrul de Studii Canadiene și Quebecheze face parte din rețeaua Asociației Naționale a Canadianiștilor români, precum și a Asociației Regionale a Canadianiștilor (Central European Association for Canadian Studies/Association d’Études Canadiennes en Europe Centrale) și participă la acțiunile organizate la acest nivel. Centrul beneficiază de o bogată bibliotecă, cu o impresionantă…
Vezi mai multCentrul de Limbă și Cultură Poloneză este instituția care promovează limba și cultura poloneză la Cluj într-un mod creativ și dinamic. Cursuri de limbă și cultură poloneză – opționale și gratuite pentru studenți, dar îi primim cu drag pe toți cei ce vor să se familiarizeze cu fascinanta cultură poloneză,…
Vezi mai multActivitatea centrelor culturale ruse este sistematică şi multifuncţională, oferind o pregătire extra-curriculară temeinică în însuşirea limbii ruse şi aprofundarea specificului cultural al acestei ţări. Centrele culturale ruse sunt menite să oglindească toată varietatea Lumii Ruse, ca parte integrantă a istoriei şi culturii universale. Din Lumea Rusă fac parte persoane de…
Vezi mai multFondat în 2002, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România și unul dintre cele mai importante evenimente de gen din regiune, cu peste 100.000 de participanți la fiecare ediție. TIFF are loc anual în inima Transilvaniei, în Cluj-Napoca,…
Vezi mai multÎn 2006 mai multe organizații de pacienți s-au reunit pentru o consultare cu Ministerul Sănătății. În acel moment, un secretar de stat a recomandat asociațiilor de pacienți să se unească într-o coaliție. Această idee a fost reținută de participanți care au purtat mai multe discuții în acest sens, iar în…
Vezi mai multAlianța Română de Prevenție a Suicidului (ARPS) este o organizație non-profit, care s-a înființat cu scopul menținerii și promovării calității vieții prin prevenirea actului suicidar. Crezul nostru este că moartea prin sinucidere este singura moarte care poate fi prevenită. Suntem o organizație fără scop patrimonial ai cărei voluntari luptă zi…
Vezi mai multFondat fiind in 2002, Centrul Cultural Italian este rodul unui acord intre Universitatea ”Babeș-Bolyai” și Institutul Italian de Cultură din București și are drept scop promovarea limbii și culturii italiene în Transilvania. La fel ca Institutul din București, Centrul Cultural Italian din Cluj reprezintă un loc ideal de întâlnire pentru…
Vezi mai multCentrul Cultural German Cluj-Napoca a luat ființă sub egida Societății Culturale Româno-Germane, al cărei scop este promovarea schimbului cultural între România și Germania. Programul Centrului Cultural German se adresează tuturor celor care sunt interesați de cultura germană și europeană. Artă modernă, reviste, cărți, informații și conversație – trăiește limba și…
Vezi mai multCentrul Cultural Coreean este o organizație al cărei scop este promovarea și răspândirea valorilor culturale coreene în România prin proiecte și evenimente culturale și educaționale. Centrul găzduiește Biblioteca Coreeană, inclusiv fondul de carte care se află la Facultatea de Litere, fiind mutat aici în mai 2007. Colecția bibliotecii include peste…
Vezi mai multLimba și cultura portugheze sunt prezente în România din 1975, la nivel universitar, și din anii '90 la nivel liceal. Anul școlar curent reunește în jur de 550 de elevi și studenți. Institutul Camões pentru Limbă și Cultură Portugheză susține rețeaua de învățământ prin intermediul Protocoalelor de Cooperare, la nivelul…
Vezi mai multCentrul Cultural Brazilian „Casa do Brasil” din cadrul Universitatii Babes-Bolyai a fost infiintat in 2011 cu suportul Ambasadei Braziliene din Bucuresti. Centrul Cultural Brazilian „Casa do Brasil” este singurul centru cultural din Romania care sustine si incurajeaza studierea culturii si artei braziliene si ofera posibilitatea studierii limbii portugheze. Centrul Cultural…
Vezi mai multAlexandru Duma este considerat o personalitate imporatantă a școlii de pictură din Baia Mare. Muzeul ce îi poartă numele a fost inaugurat în cadrul evenimentelor ce au marcat centenarul UBB. Acesta prezintă operele realizate de artist în timp ce era soldat în armata austro-ungară în timpul primului război mondial. Caietele…
Vezi mai multÎn anul 2018, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca a inaugurat un spațiu muzeal dedicat uneia din cele mai importante personalități academice ale României, istoricul, profesorul universitar și academicianul David Prodan. Institutul de Istorie George Barițiu, Universitatea Babeș-Bolyai, Arhivele Statului, Biblioteca Universitară Lucian Blaga, Biblioteca Academiei Române sunt instituțiile de cultură clujene legate…
Vezi mai multMuzeul Holocaustului a fost inaugurat în 9 octombrie 2017 în spațiile Institutului de Iudaistică și Istorie Evreiască „Dr. Moshe Carmilly” din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. Este un muzeu virtual în adevărata accepțiune a acestui termen, care dispune și de un fond documentar de alcătuit din câteva sute de exponate. Consultarea…
Vezi mai multÎn clădirea centrală a Universităţii Babeş-Bolyai se află Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie al Facultăţii de Biologie şi Geologie. Acesta deține o colecție de peste 50.000 obiecte fiind structurată în colecții tematice. Patrimoniul este compus din o parte a exponatelor din colecția Universității Francisc Iosif inaugurată în anul 1872 și eșantioane donate…
Vezi mai multMuzeul de Mineralogie se află în clădirea principală a Universității Babeș-Bolyai. În prezent muzeul are în patrimoniu 16.500 eșantioane: 12 500 minerale, 3700 de geme prelucrate și peste 200 de meteoriți. Expoziția permanentă este organizată într-un spațiu de 126 mp și prezintă un număr de 8000 de exponate. Telefon: 0747…
Vezi mai multÎnființat în anul 1859 ca secție a Muzeului Ardelean, Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai se află în clădirea Facultății de Biologie. Pe o suprafață redusă de aproximativ 700 mp se pot întâlni specii din majoritatea regiunilor României dar și din alte zone ale globului. Prin patrimoniul său, acest muzeu este…
Vezi mai multInstitul de Zoologie din cadrul Facultății de Biologie este unul din importantele centre de cercetare ale Universității Babeș-Bolyai. În cadrul acestuia, între anii 1998-2001, a fost înființat un Muzeu Vivariu ce are o dublă dimensiune: una științifică, de cercetare, și una muzeală. Acest spațiu este amenajat sub forma unei grădini…
Vezi mai multÎn municipiul Cluj-Napoca, istoria învățământului universitar începe în anul 1581 cu Colegiul Academic Iezuit. Pentru a pune în valoare istoria de câteva secole a spațiului academic clujean, în anul 2001 a fost înființat Muzeul Universității din Cluj. Prin cele peste 750 de piese originale și facsimile (carnete de student, anuare,…
Vezi mai multOrganizația noastră se numește Fapte. Fondată la Cluj-Napoca în 2012, Fapte organizează evenimente culturale cu impact în comunitate. Obiectivele noastre sunt promovarea artei, în special a muzicii, către publicul larg, resemnificarea spațiilor publice sau a spațiilor cu însemnătate dintr-un oraș, și, nu în ultimul rând, promovarea valorilor pozitive în jurul…
Vezi mai multÎn palatul Arhiepiscopiei Clujului din Piața Avram Iancu a fost amenajat în anul 1924, la inițiativa episcopului Nicolae Ivan, un Muzeu Eparhial. Acest muzeu a fost deschis pentru public în anul 1938, colecțiile sale fiind amenajate în câteva spații de etajul al doilea al reședinței eparhiale. În perioada anilor 2000,…
Vezi mai multSecția Clinica Psihiatrie II asigură asistență medicală pentru urgențele psihiatrice și are și compartiment cronici. Activitatea medicală principală: evaluare clinică, diagnostic și tratament, examinare psihologică și neuro-cognitivă, investigații de laborator, EKG, EEG, consiliere individuală și de grup, ambulator de specialitate, activitate de asistență socială.
Vezi mai multMental Help este o asociație înființată în 2021 de către o tânără echipă de psihologi determinați să schimbe în bine domeniul sănătății mintale. Asociația s-a născut din dorința de a aduce pe buzele tuturor conceptul de sănătate mintală, un concept în egală măsură stigmatizat și extrem de puțin cunoscut în…
Vezi mai multOBIECTIV/SCOP/MISIUNE Direcția de Asistență Socială Turda are rolul de aplicare a politicilor și strategiilor de asistență socială în domeniul protecției familiei, a persoanelor singure, a persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum și a oricăror persoane aflate în nevoie. Prin Direcția de Asistență Socială se vor asigura prestațiile sociale prevăzute în…
Vezi mai multLocuința Protejată este un proiect realizat, în baza unui acord de parteneriat semnat între Direcția de Asistență Socială Turda, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Asociația Transilvania pentru Promovarea Bolnavilor Psihici. OBIECTIVE/SCOP/MISIUNE Serviciile oferite au ca finalitate reintegrarea socio-profesională până la reintegrarea în familia proprie a…
Vezi mai multLocuința Protejată este un proiect realizat, în baza unui acord de parteneriat semnat între Direcția de Asistență Socială Turda, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Asociația Transilvania pentru Promovarea Bolnavilor Psihici. OBIECTIVE/SCOP/MISIUNE Serviciile oferite au ca finalitate reintegrarea socio-profesională până la reintegrarea în familia proprie a…
Vezi mai multActivități de socializare, jocuri de societate, petrecerea timpului liber, serbarea zilelor de nașteri.
Vezi mai multAsociația “Curtea culorilor” a fost fondată în februarie 2011, prin voința unor membri italieni și români ai Mișcării Ecleziale Carmelitane (MEC), cu intenția de a oferi o locuință, formație umană, culturală și profesională unor tinere fără familie. Statul se ocupă de copiii fără familie până la vârsta majoratului, după 18…
Vezi mai multFundația de Abilitare „Speranța” este o organizație nonguvernamentală nonprofit înființată în 1992, care se adresează copiilor cu dizabilități și familiilor acestora, pentru a asigura includerea lor în comunitate şi sistemul educaţional și adultilor cu dizabiltati cu trecut instituțional și din comunitate, sprijin pentru o viata independenta. Unul dintre multe rezultate…
Vezi mai multSuntem un grup de autoreprezentanţi care au înţeles cât de important este să ne facem vocea auzită. Fiecare poveste pe care o veţi găsi pe acest site este unică şi specială în felul ei. Dorim ca prin poveştile noastre de viaţă să vă încurajăm de aceea am ales să vi…
Vezi mai multOilRight SRL este o întreprindere socială înființată în cadrul poiectului ”Acceleratorul de Întreprinderi Sociale” ID 127384, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, proiect implementat de Fundația Alături de Voi din Iași, în parteneriat cu Fonduri-Structurale.ro. OilRight le oferă timișorenilor o alternativă simplă și la îndemână…
Vezi mai multFundația de Abilitare Speranța, cu experiență de 26 de ani în domeniul dizablității, a luat decizia strategică de a lansa la Timișoara, în parteneriat cu Asociația Ceva de Spus, un serviciu de locuire în comunitate replicabil la nivel național – Un.Loc. Un.Loc furnizează servicii de locuire în comunitate și sprijin…
Vezi mai multActivități de socializare, petrecerea timpului liber, ateliere de pictură, sport, discuții despre sănătate.
Vezi mai multActivități de socializare, jocuri de societate, petrecerea timpului liber.
Vezi mai multNoua Acropolă este o organizație internațională cu caracter filosofic, cultural și social. Aceasta a fost fondată în anul 1957, în Buenos Aires (Argentina), de către istoricul și filosoful Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991). În momentul de față, Noua Acropolă are filiale în peste cincizeci de țări, pe cinci continente. În…
Vezi mai multNoua Acropolă este o organizație internațională cu caracter filosofic, cultural și social. Aceasta a fost fondată în anul 1957, în Buenos Aires (Argentina), de către istoricul și filosoful Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991). În momentul de față, Noua Acropolă are filiale în peste cincizeci de țări, pe cinci continente. În…
Vezi mai multNoua Acropolă este o organizație internațională cu caracter filosofic, cultural și social. Aceasta a fost fondată în anul 1957, în Buenos Aires (Argentina), de către istoricul și filosoful Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991). În momentul de față, Noua Acropolă are filiale în peste cincizeci de țări, pe cinci continente. În…
Vezi mai multNoua Acropolă este o organizație internațională cu caracter filosofic, cultural și social. Aceasta a fost fondată în anul 1957, în Buenos Aires (Argentina), de către istoricul și filosoful Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991). În momentul de față, Noua Acropolă are filiale în peste cincizeci de țări, pe cinci continente. În…
Vezi mai multNoua Acropolă este o organizație internațională cu caracter filosofic, cultural și social. Aceasta a fost fondată în anul 1957, în Buenos Aires (Argentina), de către istoricul și filosoful Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991). În momentul de față, Noua Acropolă are filiale în peste cincizeci de țări, pe cinci continente. În…
Vezi mai multNoua Acropolă este o organizație internațională cu caracter filosofic, cultural și social. Aceasta a fost fondată în anul 1957, în Buenos Aires (Argentina), de către istoricul și filosoful Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991). În momentul de față, Noua Acropolă are filiale în peste cincizeci de țări, pe cinci continente. În…
Vezi mai multNoua Acropolă este o organizație internațională cu caracter filosofic, cultural și social. Aceasta a fost fondată în anul 1957, în Buenos Aires (Argentina), de către istoricul și filosoful Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991). În momentul de față, Noua Acropolă are filiale în peste cincizeci de țări, pe cinci continente. În…
Vezi mai multAsociația Transilvania s-a înființat în România în anul 2004, din inițiativele asociației germane “Beclean Ravensburg” (care activează în România încă din anii ’90) și ne-am propus să atingem următoarele scopuri: asigurarea condițiilor de viață umane pentru pacienții instituționalizați (1 pat și îmbrăcăminte proprie pentru fiecare pacient, alimentație corespunzătoare) cât și…
Vezi mai multSpitalul de Boli Psihice Cronice Borșa este unitatea sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică ce furnizează servicii medicale. Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa face parte din categoria spitalelor de specialitate și este subordonat Consiliului Județean Cluj. În funcție de specificul patologiei și al tipului de spital,…
Vezi mai multÎn centrul municipiului Cluj-Napoca, colțul sudic al Pieței Unirii, în anul 1954, profesorul Bologa din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie a fondat un muzeu: Colecția de Istorie a Farmaciei. Acesta se află sub coordonarea Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei și își are sediul în cea mai veche farmacie…
Vezi mai multÎn anul 1859 a fost înființată Societatea Muzeului Ardelean cu colecții de antichități, mineralogie, zoologie și botanică. În anul 1856 contele Mikó Imre donează vila sa pentru a fi folosită ca sediu al muzeului, aceasta trecând în anul 1872 în patrimoniul Universității Francisc Iosif. Din 1929, colecția de antichități a…
Vezi mai multMuzeul Etnografic al Transilvaniei este o instituție publică de cultură, aflată în serviciul societății. Misiunea instituției este aceea de a păstra, cerceta și valorifica patrimoniul cultural tradițional transilvănean, în vederea promovării identităților culturale și a dialogului cultural, în beneficiul tuturor categoriilor de vizitatori și al comunităților locale. Parcul Etnografic Național…
Vezi mai multMuzeul Etnografic al Transilvaniei este o instituție publică de cultură, aflată în serviciul societății. Misiunea instituției este aceea de a păstra, cerceta și valorifica patrimoniul cultural tradițional transilvănean, în vederea promovării identităților culturale și a dialogului cultural, în beneficiul tuturor categoriilor de vizitatori și al comunităților locale. Clădirea în care…
Vezi mai multSPORTS FESTIVAL este cel mai mare eveniment multi sportiv din România. SPORTS FESTIVAL e locul unde legende și mari glorii sportive stau lângă campionii de mâine și suporterii de azi. Locul în care cea mai importantă competiție o duci cu tine însuți. Aici te bucuri de joacă și sport. În…
Vezi mai multAsociația S.O.S. Autism Bihor este o organizație neguvernamentală înființată în anul 2007 din inițiativa unui grup de părinți care au dorit să ofere o viață mai bună copiilor și adulților diagnosticați cu tulburări din spectrul autist (TSA), prin organizarea de activități de recuperare și reabilitare, care lipseau la acea perioadă…
Vezi mai multAsociația Viață cu Autism este o organizație nonguvernamentală, înființată în beneficiul tinerilor și adulților cu autism. Are drept scop coordonarea de activități care să contribuie la reabilitarea persoanelor cu autism în scopul integrării lor în societate.
Vezi mai multCentrul pentru Tineret este un loc dedicat activităților tinerilor din Cluj-Napoca, conceput special pentru a oferi sprijin în dezvoltarea și implementarea proiectelor lor. Scopul Centrului pentru Tineret este să încurajeze și să sprijine inițiative educaționale, culturale și de tineret, punând la dispoziția acestora infrastructura necesară pentru desfășurarea lor.
Vezi mai multTurnul Pompierilor- “Turnul celor 3 vârste”. Vârsta medievală: Obiectivul a fost parte a celei de a doua incinte medievale de apărare a Clujului, fiind unul din cele aproape 20 de turnuri și bastioane care formau ansamblul fortificat. Turnul a fost ridicat în secolul al XV-lea, fără a avea o dată…
Vezi mai multVechi bastion medieval de apărare a Cetății Clujului, reabilitat în anul 2009 de Primăria Cluj – Napoca, în prezent găzduiește evenimente culturale sub egida Centrului de Cultură Urbană Cluj – Napoca. Dotat cu o platformă metalică, este structurat pe cinci nivele. Oriunde te-ai afla, structura și amenajarea spațiului îți oferă…
Vezi mai multCinematograful aflat în Cartierul Mărăști încearcă să diversifice oferta culturală din cartiere, extinzând aria culturală dincolo de centrul istoric. Filme de artă, dar și filme comerciale, desene animate ori simple animații sunt proiectate zilnic. Faptul că este un spațiu extraordinar de primitor, la care se adaugă faptul că accesul publicului…
Vezi mai multCinematograful dispune în prezent de o sală mare cu 205 fotolii, dotată cu un videoproiector 4K, ecran retractabil, sistem profesional de sonorizare și lumini, o scenă generoasă și backstage pentru artiști. Sala este pregătită pentru proiecții de film, spectacole de teatru, concerte, recitaluri sau alte tipuri de reprezentații scenice. Adițional,…
Vezi mai multClădire simbol a Clujului, vechiul Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” este excelent poziționat în inima verde a cetății. Cu un platou generos, lacul Chios și un foișor în proximitate, edificiul prezintă numeroase atuuri pentru organizarea de evenimente culturale, conferind fiecăruia dintre acestea acel glamour de altădată. Centrul de Cultură…
Vezi mai multMental Help este o asociație înființată în 2021 de către o tânără echipă de psihologi determinați să schimbe în bine domeniul sănătății mintale. Asociația s-a născut din dorința de a aduce pe buzele tuturor conceptul de sănătate mintală, un concept în egală măsură stigmatizat și extrem de puțin cunoscut în…
Vezi mai multMisiunea PRO VOBIS este de a dezvolta voluntariatul prin activități de instruire, consultanță, cercetare și facilitarea colaborării tuturor factorilor interesați și de a promova voluntariatul în România ca resursă viabilă și de neînlocuit în soluționarea problemelor cu care se confruntă societatea. VIZIUNEA NOASTRĂ este cea a unei societăți românești în…
Vezi mai multPrin acest site mi-am propus să schimb modul în care oamenii privesc psihiatria. Există o stigmatizare din partea societății pentru persoanele care au o tulburare psihică. Iar din acest motiv, mulți oameni care suferă evită să ceară ajutorul de care au nevoie. Tulburarea psihică este ca oricare altă boală. Are…
Vezi mai multFundația Estuar a fost înființată în 1993 de către Fundația Penumbra din Scoția și Liga Română pentru Sănătate Mintală cu misiunea de a oferi opțiuni sociale și alternative adulților cu probleme de sănătate mintală pentru incluziunea acestora în comunitatea românească. Suntem unici pentru că “se întâmplă foarte rar să întâlnești…
Vezi mai multFundația Estuar a fost înființată în 1993 de către Fundația Penumbra din Scoția și Liga Română pentru Sănătate Mintală cu misiunea de a oferi opțiuni sociale și alternative adulților cu probleme de sănătate mintală pentru incluziunea acestora în comunitatea românească. Suntem unici pentru că “se întâmplă foarte rar să întâlnești…
Vezi mai multFundația Estuar a fost înființată în 1993 de către Fundația Penumbra din Scoția și Liga Română pentru Sănătate Mintală cu misiunea de a oferi opțiuni sociale și alternative adulților cu probleme de sănătate mintală pentru incluziunea acestora în comunitatea românească. Suntem unici pentru că “se întâmplă foarte rar să întâlnești…
Vezi mai multFundația Estuar a fost înființată în 1993 de către Fundația Penumbra din Scoția și Liga Română pentru Sănătate Mintală cu misiunea de a oferi opțiuni sociale și alternative adulților cu probleme de sănătate mintală pentru incluziunea acestora în comunitatea românească. Suntem unici pentru că “se întâmplă foarte rar să întâlnești…
Vezi mai multFundația Estuar a fost înființată în 1993 de către Fundația Penumbra din Scoția și Liga Română pentru Sănătate Mintală cu misiunea de a oferi opțiuni sociale și alternative adulților cu probleme de sănătate mintală pentru incluziunea acestora în comunitatea românească. Suntem unici pentru că “se întâmplă foarte rar să întâlnești…
Vezi mai multFundația Estuar a fost înființată în 1993 de către Fundația Penumbra din Scoția și Liga Română pentru Sănătate Mintală cu misiunea de a oferi opțiuni sociale și alternative adulților cu probleme de sănătate mintală pentru incluziunea acestora în comunitatea românească. Suntem unici pentru că “se întâmplă foarte rar să întâlnești…
Vezi mai multMuzeul de Artă Cluj-Napoca este o instituţie publică de cultură cu personalitate juridică, aflată în subordonarea Consiliului Judeţean Cluj, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul judeţului Cluj. Sub raport profesional, activitatea muzeului se desfăşoară în baza reglementărilor şi a dispoziţiilor specifice emise de către Ministerul Culturii…
Vezi mai multTeatrul Maghiar de Stat Cluj este un element determinant pentru identitatea culturală a oraşului, fiind totodată cea mai veche companie de teatru în limba maghiară, care funcţionează fără întrerupere de la înfiinţare. Începând din 2008 este membru al Uniunii Teatrelor din Europa. Spectacolele sale promovează un limbaj teatral progresiv, atent…
Vezi mai multMisiunea Teatrulului Naţional „Lucian Blaga“ Cluj este să ofere producţii teatrale şi un cadru de cercetare artistică performante la nivel local şi naţional, pentru îmbunătăţirea artistică şi profesională a mediului teatral şi creşterea nivelului de dezvoltare culturală a comunităţii oraşului şi a unor comunităţi mai largi. Obiectivele de îndeplinire a…
Vezi mai multUnitate protejată autorizată și cea mai mare întreprindere socială de inserție din România. Portofoliul nostru include: producție echipamente de lucru din textile; tipografie digitală (materiale publicitare, tipizate); arhivare și depozitare documente; servicii S.S.M. și S.U.; cafea boabe, proaspăt prăjite, în prăjitoria Opya.
Vezi mai multADV România reprezintă un grup de întreprinderi sociale legate: Fundația ”Alături de Voi” România, UtilDeco, WISE.travel și JobDirect care au fost dezvoltate în timp, începând cu anul 2002. Misiunea asumată este cea de a promova și dezvolta economia socială și a asigura incluziunea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri…
Vezi mai multAbilitas, acesta este numele pe care l-am dat unităţii noastre protejate. O parte din Esperando unde nu doar că şi-au găsit un loc de muncă persoane cu dizabilităţi, dar şi care ne ajută să avem în fiecare zi grijă de persoanele cu dizabilităţi/ afecţiuni fizice. Pentru că toate fondurile pe…
Vezi mai multReţeaua de Sprijin Familial îşi propune să reunească familiile sportivilor Special Olympics, oferindu-le posibilitatea de a interacţiona cu persoane care trăiesc o experienţă similară cu a lor. Mai mult decât atât, recunoscând rolul important pe care familia îl joacă în viaţa sportivilor Special Olympics, programul urmăreşte includerea membrilor familiei în…
Vezi mai multSerciu de asistență comunitară: consiliere socială, informare despre drepturi și obligații, suport emoțional, sprijin material și financiar, îndrumare către alte servicii. Beneficiarii serviciului: familiile și persoanele care se confruntă cu diferite situații de dificultate (venituri mici, condiții precare de locuit, conflicte în familie). Telefon: 0775 561312, 0264 593860
Vezi mai multAsociația Solidaris este o societate non-profit, inițiată în ianuarie 2014, prin dezvoltarea echipei de voluntari și a activității caritative a Serviciului de Ajutor Telefonic înființat în cadrul Eparhiei Reformate din Ardeal în data de 29 mai 2009. Printre programele Asociației Solidaris se numără Serviciul de Ajutor Telefonic, Tabăra de vară,…
Vezi mai multAsociația Solidaris este o societate non-profit, inițiată în ianuarie 2014, prin dezvoltarea echipei de voluntari și a activității caritative a Serviciului de Ajutor Telefonic înființat în cadrul Eparhiei Reformate din Ardeal în data de 29 mai 2009. Printre programele Asociației Solidaris se numără Serviciul de Ajutor Telefonic, Tabăra de vară,…
Vezi mai multAsociația Solidaris este o societate non-profit, inițiată în ianuarie 2014, prin dezvoltarea echipei de voluntari și a activității caritative a Serviciului de Ajutor Telefonic înființat în cadrul Eparhiei Reformate din Ardeal în data de 29 mai 2009. Printre programele Asociației Solidaris se numără Serviciul de Ajutor Telefonic, Tabăra de vară,…
Vezi mai multScop: Îmbunătăţirea stării de sănătate până la obţinerea stării de abstinenţă a persoanelor dependente de alcool şi alte droguri. Activități: consiliere, informare comunitate, program de recuperare, program de informare, Centru de Zi ”Casa Albă”/Club, cursuri pentru formarea consilierilor în adicții, supervizare și consultanță.
Vezi mai multProiectul este înfiinţat în noiembrie 1999, din iniţiativa vrednicului de pomenire IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu Anania şi cu sprijinul unor medici voluntari dornici să acorde asistenţă medicală gratuită. Proiectul a fost iniţiat ca urmare a identificării nevoii de acordare de servicii medicale, sociale şi spirituale pentru persoanele excluse din…
Vezi mai multScopul: Prevenirea abandonului, în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani, din judeţul Cluj, dezvoltarea competenţelor parentale şi asistarea familiei monoparentale în procesul de reintegrare socio-profesională.
Vezi mai multCentru / Cămin de Terapie Telefon: 0 743 039255, 0 787 691845, 0 265 483 214
Vezi mai multGrup de suport pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele
Vezi mai multGrup de suport pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele
Vezi mai multGrup de suport pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele
Vezi mai multGrup de suport pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele
Vezi mai multGrup de suport pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele
Vezi mai multGrup de suport pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele
Vezi mai multGrup de suport pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele
Vezi mai multGrup de suport pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele
Vezi mai multPunct de informații, birou
Vezi mai multGrup de suport pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele
Vezi mai multPunct de informații, birou
Vezi mai multGrup de suport pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele
Vezi mai multPunct de informații, birou
Vezi mai multGrup de suport pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele și aparținătorilor acestora
Vezi mai multFundaţia Bonus Pastor furnizează servicii sociale destinate persoanelor dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, și altele. De asemenea, fundația oferă suport familiilor beneficiarilor, cu ajutorul personalului de specialitate în domeniul social și psihologic. Misiunea fundației este sprijinirea îmbunătăţirii modului de viaţă şi a reintegrării în societate a persoanelor cu…
Vezi mai multCentrul Daniel este un serviciu social acreditat, cu condiții comfortabile și poate găzdui 10 tineri aflați în această situație de risc. Programul are trei etape care facilitează inițierea graduală a beneficiarilor într-o viață independentă. Tinerii care finalizează programul și reușesc să se susțină singuri sunt bineveniți în continuare la Centrul…
Vezi mai multScopul: prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare sau permanente a unor situaţii de dificultate care pot genera marginalizare şi/sau excludere socială prin acordarea de servicii sociale axate pe creșterea inclusiunii sociale la nivel individual, de grup şi/sau comunitar. Servicii: informare și consiliere, educație extracurriculară, facilitare a accesului la o locuință,…
Vezi mai multScopul Serviciului de asistenţă comunitară Protopopiatul Ortodox Român Turda este: prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare sau permanente a unor situaţii de dificultate care pot genera marginalizare şi/sau excludere socială prin acordarea de servicii sociale la nivel individual, de grup şi/sau comunitar. Servicii sociale acordate: servicii de informare și consiliere,…
Vezi mai multMisiunea: prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare sau permanente a unor situații dificile care pot genera marginalizare și/sau excludere socială a persoanei, familiei, grupurilor sau comunităților, prin acordarea de servicii sociale, dezvoltarea de proiecte, programe și înființarea unor instituții de asistență socială și medico-socială adaptate nevoilor sociale. Servicii: de informare…
Vezi mai multScopul serviciului social este: prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare sau permanente a unor situaţii dificultate care pot genera marginalizare şi/sau excludere socială prin acordarea de servicii sociale axate pe creșterea incluziunii sociale la nivel individual, de grup și/sau comunitar. Serviciul social de asistență comunitară rurală la domiciliu din județul…
Vezi mai multMisiunea Asociaţiei Atena Delphi este apărarea drepturilor soţilor, victime ale violenţei domestice, precum şi facilitarea consilierii psihologice şi juridice ale acestora, apărarea drepturilor copiilor, protecţia lor împotriva oricărui abuz, a bunurilor acestora şi a dreptului tuturor persoanelor la o viaţă într-un mediu sănătos.
Vezi mai multProgram pentru persoane cu dizabilități Telefon: 0267 351702, 0745 049935 Email: sfgheorghe@maltez.ro , sfgheorghe@maltez.ro
Vezi mai multProgram pentru persoane cu dizabilități
Vezi mai multProgram pentru persoane cu dizabilități Telefon: 0266 621383, 0722 271016 Email: miercureaciuc@maltez.ro , fiko.csaba@maltez.ro
Vezi mai multProgram pentru persoane cu dizabilități Telefon: 0257 535174, 0743 032967
Vezi mai multProgram pentru persoane cu dizabilități Email: blaj@maltez.ro , velicea.crina@maltez.ro
Vezi mai multProgram pentru persoane cu dizabilități Telefon: 0258 861572, 0723 466322 Email: aiud@maltez.ro , faripalkoilona@yahoo.com
Vezi mai multProgram pentru persoane cu dizabilități Adrese de email: clujnapoca@maltez.ro , punkosti.zsolt@maltez.ro
Vezi mai multServiciul de Ajutor Maltez în România oferă asistenţă consecventă şi ajutor persoanelor aflate în nevoie, indiferent de etnie, religie, sex, apartenenţă socială şi politică, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii acestora, guvernaţi fiind de principiile dragostei creştine. OBIECTIVE: dezvoltarea şi implementarea de servicii sociale pentru reducerea vulnerabilităţii persoanelor aflate în situaţii…
Vezi mai multFurnizare de servicii prestate pe bază de Contract de Prestări Servicii: Activități de consultanță pentru afaceri și management, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe, activități de fotocopiere, de pregătire a documentelor și alte activități specializate de secretariat, activități de consultanță în tehnologia informației, activități de studiere a pieței…
Vezi mai multViziunea Asociației Derzelas este asigurarea unui trai ideal persoanelor cu dizabilități prin înlăturarea barierelor sociale și profesionale. Misiunea Asociației Derzelas este să implementeze, cu personal specializat, programe specifice de incluziune socio-profesională a persoanelor cu dizabilități și să facă cunoscute în rândul comunității problemele cu care acestea se confruntă. Servicii: ateliere…
Vezi mai multCentru de zi pentru adulți cu dizabilități intelectuale. Funcționează din 1994 ca instituție unică, acreditată de limbă maghiară, care oferă acest tip de serviciu social în Cluj-Napoca. Misiunea asociației: protejarea demnității persoanelor cu dizabilități intelectuale, sprijinirea vieții lor independente, facilitarea integrării în viața comunității, dezvoltarea abilităților practice. Serviciile oferite: dezvoltarea…
Vezi mai multOrganizația promovează sănătătatea mintală prin: EDUCAȚIE pentru sănătate mintală, SPRIJIN pentru menținerea sau îmbunătățirea sănătății mintale, DEZVOLTARE psihologică. Oferă consiliere și psihoterapie, grupuri de sprijin și terapie, organizează diferite evenimente de ex. Săptămâna Sănătății Mintale, Cinemateca Minte Forte etc.
Vezi mai multCentrul este dedicat integrării socio-profesionale a adulților cu dizabilităţi intelectuale şi asociate, încă din 1995. Centrul oferă acestor persoane o şansă de a deveni autonomi, prin atelierele ergoterapeurice, grup de teatru, programe de terapie prin muzică, activități sportive, consilieri individuale. Organizează evenimente de ex. Târgul de Toamnă, Spectacole de Teatru…
Vezi mai multConsiliere, terapie, grup de suport în adicții. Formări și Instruiri în Adicții
Vezi mai multActivități educative, culturale, consiliere psihologică și profesională.
Vezi mai multAsociația oferă servicii de îngrijire și sprijin comunitar. Telefon: 0268-429623, 0751-093622
Vezi mai multClinica oferă posibilitatea persoanelor cu tulburări psihice severe
Vezi mai multTelefon: 0264-563052, 0372799865
Vezi mai multîmbunătăţirea nivelului de trai al familiilor şi persoanelor care nu au capacitatea de a-şi asigura resurse prin forţe proprii, protejarea persoanelor care datorită unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială nu au posibilitatea să-şi asigure nevoile şi să-şi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a…
Vezi mai multMisiunea furniza servicii sociale specializate – suport şi asistenţă pentru familiile şi copiii aflaţi în dificultate, sprijin şi orientare pentru integrarea, readaptarea şi reeducarea profesională a tinerilor, consiliere, servicii şi acţiuni care au drept scop menţinerea, refacerea sau dezvoltarea capacităţilor individuale pentru depăşirea unei situaţii de nevoie socială, furniza servicii…
Vezi mai multCentrul Respiro răspunde unor nevoi reale, de suport și de odihnă. Practic, prin intermediul acestui centru vom da tuturor celor care au în îngrijire persoane cu handicap grav și care sunt zi de zi, ceas de ceas, alături de acestea, posibilitatea de a se odihni câteva zile sau de a…
Vezi mai multȘef Complex: Ana Ungureanu, 0743-652-961
Vezi mai multȘef Complex: Ana Ungureanu, 0743-652-961
Vezi mai multȘef complex: Marius Farkas, T: 0742-585-515
Vezi mai multTelefon: 0264-263-533, 0745-075-008
Vezi mai multTelefon: 0264-420-146, 0264-420-147
Vezi mai multCompartimentul evidență intrări/ieșiri, evaluare inițială, comunicare, registratură, relații cu publicul, consiliere părinți și copii și Compartimentul secretariat, comisii SEC copii și adulți. Asigură preluarea tuturor petițiilor (cerere/solicitare,reclamație,sesizare sau propunere formulate în scris sau prin poșta electronică de către o persoană sau organizație legal constituită) și înregistrarea acestora în prgramul electronic…
Vezi mai multCentrul de Sănătate Mintală este o structură specializată psihiatrică care oferă intervenții medico-psiho-sociale adulților cu probleme de sănătate mintală. Scopul Centrului de Sănătate Mintală este creșterea calității vieții pacienților cu probleme de sănătate mintală, scăderea stigmei și reintegrarea în comunitate. Servicii: Servicii medicale consultații și evaluări psihiatrice prescrierea de tratamente…
Vezi mai multSecţia Clinică Psihiatrie III acuţi / Compartiment Toxicomanie se află în cadrul Complexului Neuropsihiatrie, de pe strada Victor Babeş, Nr. 43 şi are în structura sa, o secţie clinică şi Ambulatorul integrat. Profilul secţiei este în principal de a asigura asistenţă medicală de specialitate pentru pacienţii cu patologie psihiatrică acută…
Vezi mai multSectia Clinica Psihiatrie I asigură asistenţa medicală pentru urgenţele psihiatrice venite de la UPU sau cu adresare directă, însoţite de echipaje de Ambulanţe şi Poliţie. Are în componenţă 70 paturi, din care 5 paturi sunt pe Compartimentul Cronici. Activitatea medicală principală: evaluare clinică, diagnostic şi tratament, examinare psihologică şi neuro-cognitivă,…
Vezi mai multActivitatea medicală se desfășoară în cadrul a două secții de psihiatrie cronici: I și II, fiecare cu câte 45 de paturi și a unui compartiment de psihiatrie acuți cu 20 de paturi. Domenii de activitate: diagnosticul și tratamentul și urmărirea pacienților cu afecțiuni psihiatrice acute și cronice, consiliere, psihoterapie individuală,…
Vezi mai multCategorii HMS
Toate intrările din hartă sunt introduse pe categorii specifice. Puteți alege categoria dorită, pentru a vedea intrările din acea categorie.
Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Programului CERV al Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritarea finanțatoare nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.